Köpenhamn bakom portarna

Reviderad upplaga 

Upplev Köpenhamn på ett helt nytt sätt! 408 inspirerande sidor med berättelser och vackra bilder att njuta av i favoritfåtöljen. Boken öppnar portarna till anrika bakgårdar, pampiga palats, torg, parker, trädgårdar och nya, spännande projekt. Fortsätt vandringen på plats och följ tidslinjen från biskop Absalons lilla by Havn på 1100-talet och fram till våra dagars nya platser och stadsdelar. Köpenhamn bakom portarna handlar om staden, dess utveckling, bebyggelse, kultur och historia. Läs berättelser om platser och människor som format staden under olika tider.

Boken kan köpas i bokhandeln och hos internetbokhandlarna - i Sverige och i Danmark och kan lånas på svenska och danska bibliotek.

ISBN 978-91-6 37-9723-1  

Du kan också beställa boken genom blanketten intill/nedan eller per mail till
>> order@meetings.se

Beställning Köpenhamn bakom portarna 230 kr inkl moms och frakt

Bibliotekstjänsten om den nya upplagan
"En innehållsrik bok, faktatät, flödande bildrik. Författaren har varit verksam i Köpenhamn sedan 1980-talet som reseproducent, affärsutvecklare och projektledare. Här presenterar hon staden stadsdel för stadsdel. De välkända platserna, men hon öppnar också portarna till gårdar och bakgårdar och kan på så vis visa miljöer som turister i staden vanligtvis inte uppmärksammar."  "... en blädderbok att avnjuta, läsa i lite här och där för att få inspiration  ..." 
Lektör Bo Gentili i BTJ-häftet nr 13, 2019  
Till BT J >>

En härlig bok full med vackra bilder och intressant text

"Köpenhamn bakom portarna är en härlig bok full med vackra bilder och intressant text om Köpenhamn. Författaren vill med sin bok visa Köpenhamn från insidan, så som hon ser staden. Det här en bok som jag inte läser från början till slut utan jag väljer att läsa ett stycke då och då. Boken är mycket inspirerande och passar också bra att ge bort som present åt någon som är intresserad av staden. Jag kommer garanterat att ta fram boken och fördjupa mig i den inför en resa till Köpenhamn.

Recension i bokhandlarens blogg
"Det här är en bok helt i min smak. En underbart vacker bok, en bok fylld med fina foto över Köpenhamn.
" "Efter en kort inledning med bland annat en historisk resumé gör Isabel nedslag i Köpenhamns olika stadsdelar. Varje kapitel börjar med en kort kärnfull text, kring ett område, en gård (alla dessa "hemliga" gårdar), eller en gata som sedan kompletteras med många härliga foton."  
9 maj 2019  Hela recensionen >>


Högsta betyg av bibliotektjänsts lektör till första upplagan

Helhetsbetyg: 5, Karin Engvén i BTJ-häftet juli-aug 2016
"Köpenhamn bakom portarna är en inspirerande presentation i bild och ord av den mångfacetterade staden. Isabel Andersson är en verklig kännare av Köpenhamn, där hon varit verksam sedan 1980-talet …”. "Man kan läsa från pärm till pärm och fängslas av det mycket rika bildmaterialet, allt från egna foton till professionella fotografier, eller fördjupa sig i avsnitt som lockar till utflykter och egna strövtåg i köpenhamnska kvarter." ”Utvecklingen av Köpenhamn längs en tidslinje från medeltiden till dagens allra senaste bygg- och stadsdelsprojekt belyses i den välplanerade, lättillgängliga boken. Tilltalande layout och foton i utomordentlig samverkan gör boken till en verkligt attraktiv Köpenhamnsskildring.”


Vandring med boken som inspiration
"Vi blev 22 stycken som var sugna på att upptäcka ”Köpenhamn bakom portarna” denna sköna sommarsöndag. Med inspiration och vägledning av boken ”Köpenhamn bakom portarna” av Isabel Andersson sökte vi oss genom miljöer som man kanske inte tänker på eller upptäcker vid en vanlig Köpenhamnspromenad. Vi började vid Nörreport och sökte oss ner genom Latinerkvarteren, som är en del av det medeltida Köpenhamn. Passerade intressanta byggnader med historia. Visade sig inte så lätt att komma in bakom alla de portar vi önskade. Gråbrödretorvet med vackra husfasader ett måste och därefter universitetet och Vår frue kirke. Hamnade via smågator på Vartov på Farvergade nära Rådhusplatsen. En vacker innergård från 1700-talet med vackra tegelbyggnader och staty av Danmarks store prästpersonlighet, N.F.S. Grundtvig och där även Tycho Brahe varit verksam. Perfekt fikaplats.
Via smågator med vackra gamla fasader höll vi oss nogsamt borta från Ströget. Här och var kunde vi kika in på någon innergård och upptäcka annorlunda och mysiga bostäder och kontor..." "... Sista anhalt Österport station, nu under omfattande ombyggnad. Där slutade dagens Köpenhamnsvandring, som blev nästan 12 km lång. Återstår dock många stadsdelar och kvarter att upptäcka lite närmare. Dessa återkommer jag  till vid senare tillfälle."  Juli 2018
Hela berättelsen med bilder - Guide Bengt Ola Tegmalm >>


Flanerandets konst

"Om man vill unna sig att ta det lugnt, att stanna till lite och verkligen se och uppleva ska man läsa "Köpenhamn bakom portarna" av Isabel Andersson (Meetings Öresund förlag). Jag hittade mitt exemplar på biblioteket här i byn och jag ryckte genast boken till mig ..." "Isabel Anderssons bok är fylld av vackra foton och små berättelser om gömda (och kanske glömda) vinklar, vrår och platser i den stora staden Köpenhamn. Den är indelad i kapitel efter stadsdel och lätt att hitta i ..." "Köpenhamn bakom portarna" kommer jag nog att investera i för den ger stor inspiration till åtskilliga flaneringsturer- hösten är lugnare än sommaren i Köpenhamn och en lämplig årstid att utforska både gammalt och nytt." .  Hela recensionen >>


Inspiration inför vårpromenaden i Köpenhamn

"Har man lust på att upptäcka Köpenhamn på ett nytt sätt så ska man förbereda sig genom att läsa den fina Köpenhamn bakom portarna. Jag fick den tillsänd mig från förlaget och det var perfekt läsning innan mitt Köpenhamnsbesök i helgen. Jag säger innan, för det är en rejält tung bok så det är inte att tänka på att ta den med på vandring i staden. Isabel Andersson guidar oss genom stadens historia med hjälp av både spännande text och vackra bilder. Det är stadens bebyggelse som är i fokus men som alltid när man kikar på byggnader så handlar det då också om människornas liv och sysslor i husen och på gårdarna.  På vår promenad genom staden igår så såg vi flera av de portar in till gömda gårdar och trädgårdar som beskrivs så fint i boken men ingen av dem var öppen och vi vågade inte känna på dem för att se om det gick att gå in. Kanske var vi onödigt försiktiga? Oavsett om man verkligen tar en tur till Köpenhamn eller inte så är det här en bok helt i min smak, vackra bilder och informativa texter som samtidigt är personliga. Historia beskriven genom byggnader, dörrar och gårdar. Riktigt fint!"

Bloggaren Anna Johansson >>

 

Lästips från biblioteket i Lomma
"Köpenhamn bakom portarna. Nu när våren och sommaren är på gång börjar man längta efter utflykter igen. Och det som är så bra med utflykter är att de inte behöver vara särskilt märkvärdiga för att bli fantastiska! Ta tåget till Köpenhamn en fin dag, skaffa en karta (eller kolla GPS:en i mobilen), strosa runt (eller hyr en cykel kanske?), titta och njut – härligt helt enkelt. Den här boken är mycket bra att ha i ryggsäcken för den som vill hitta och se det fantastiska bakom det välbekanta. Det myllrar ju av oväntade och vackra miljöer som bara ligger där färdiga att upptäckas! ..."

Köpenhamn är verkligen en vacker stad
"Jag har med njutning bläddrat i den här boken flera gånger i helgen.

Köpenhamn är verkligen en vacker stad och här visar
Isabel Andersson både kända platser och undangömda små pärlor. De kända platserna får jag veta mer om än jag visste tidigare tack vare intressanta texter om arkitekturen. Här finns genomgående vackra och intresseväckande foton.
Köpenhamn bakom portarna är inte en bok man läser från pärm till pärm, utan det är en bok att bläddra i då och då, att göra utvalda djupdykningar i och att använda som inspiration till lustvandringar i den danska huvudstaden."  
Västmanländskans bokblogg >>

Köpenhamnarna tar boken till sig

"En SMUK, anderledes og interessant ny bog om København!"
Hasse Ferrold, ordförande i International Club Copenhagen >>
International Club Copenhagen >>

Inspirerande recension i bloggen Boklysten

"Det här är en jättefin bok med många vackra bilder och redan bilderna lockar mig att se allt på plats. När man sedan läser texten så blir man ännu mer sugen på att få besöka staden och se alla de platser det talas om i boken. Det som gör boken extra intressant är att den inte är en "vanlig" turistbok om en stad utan berättar om Köpenhamn genom tiderna och hur staden utvecklats, om de olika stadsdelarna, både gammal och ny arkitektur och överhuvudtaget mycket sånt som inte står i turistböcker."   Hela texten >>


Fantastisk bok

"Vackra bilder och underbar bok som visar mycket av den vackra Köpenhamn utan att bli en reseguide, och underbara bilder av kända och okända platser. En superbra julklapp för den som har allt. " Kund på bokus.com >>

En annan bild av Köpenhamn
"Gömda torg, parker och bakgårdar. Med sin nya bok vill Limhamnsbon Isabel Andersson få fler svenskar att upptäcka vår danska huvudstads magi." Intervju om bokens bakgrund.
Artikel i Sydsvenskan/Hallå.